• Favorilere Ekle
  • https://tr-tr.facebook.com/tibakzeytinyaglari
  • https://twitter.com/Tibak_Olive_Oil

Zeytinyağlı Barbunya Pilakisi


ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA PİLAKİSİ:

Malzemeler:

1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
1 1/2 domates
1 1/2 patates
1 1/2 soğan, ince kıyılmış
1 havuç
1 kereviz
2 diş sarmısak
250 gr. barbunya
su
tuz 

Hazırlanışı:

Barbunyaları bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün iyice yıkayıp süzün ve bol suda haşlayın. Sebzeleri soyup küçük küçük doğrayın. Sarmısağı ince ince dilimleyin. Bir tencereye yağı koyup kızdırın ve içine soğanı, sarmısağı ilave edip 2 dakika karıştırarak kavurun. Havucu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun ve barbunyaları ilave edin. Domatesi, tuzu, suyu ve toz şekeri koyarak ağır ateşte 1/2 saat kaynatın. Soğutup üzerine doğranmış maydanoz serpiştirerek servis edin.