• Favorilere Ekle
  • https://tr-tr.facebook.com/tibakzeytinyaglari
  • https://twitter.com/Tibak_Olive_Oil

Zeytinyağlı Yaprak Dolması


ZEYTİNYAĞLI YAPRAK DOLMASI

Malzemeler:

250 gr. salamura yaprak
1/2 su bardağı pirinç
500 gr. soğan (6 orta boy)
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tepeleme tatlı kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı dolma baharı
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı zeytinyağı
3,5 bardak su (1 bardak içine- 2,5 bardak üstüne)
1 tepeleme yemek kaşığı fıstık
1 tepeleme yemek kaşığı kuşüzümü
1/2 limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Pirinci ayıklayıp yıkayın. İnce doğranmış soğan ve fıstıkları yağla birlikte hafifçe kavurun. Süzülmüş pirinci katıp 5 dakika daha karıştırın. 1 bardak su, tuz ve şeker katıp kısık ateşte suyunu çektirin. Yıkanmış üzüm, kıyılmış dereotu, maydanoz, nane, tarçın, bahar, limon suyu katıp üzerine bir peçete örtün; 15 dakika kabarmasını sağlayın. Sonra karıştırın. Yaprakların tuzunu gidermek için 3-4 dakika kaynar suda haşlayın. Sap ve kalın damarları çıkartıp içlerine dolma içi koyun, parmak uzunluğunda sarın. Bir kat yaprak döşenmiş, dibi düz bir tencereye sıralayın; 2,5 bardak su koyun, üstünü de yaprakla örtüp kapağını kapatarak suyunu çekene kadar pişirin. Kabında soğutup sonra servis tabağına alın; limon dilimleriyle süsleyin.